Tavaly november közepén báloztak a kaposvári Rotary Klub tagjai. A belépőkből és a felajánlásokból a legutolsó jótékonysági összejövetelükön is sok pénz folyt be.

A Rotary Klub képviselői ma délután a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatójának, alapítványuk elnökének és a diákoknak adták át a szervezet támogatását.

- A hat éves kaposvári Rotary Klub rendszeresen támogatja a város különböző intézményeit. Az idei jótékonysági bálunk bevételének egy részét a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolának ajánlottuk fel - tette hozzá Somogyvári Erika, a Kaposvári Rotary Klub elnöke.

null

Az iskola igazgatója elmondta, mivel vonós és fúvos nagyzenekaraik is vannak, jól jön minden felajánlás. Most az intézményben felmérik, hogy mi mindenre lenne igény és ez alapján döntik majd el, hogy mit is vásárolnak a támogatásból.

- Fuvoláink nagyon hagynak kívánni valót maguk után, tehát itt is tudnánk újítgatni. A rezeshangszereinket, nagyon kevés jó minőségű csellóval rendelkezünk. Hát el fogjuk dönteni, hogy ez a pénz hova megy - mondta a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója, Nagy Tamás.

Az igazgató hozzátette, megpróbálnak minél szélesebb körű mecenatúrát kiépíteni, amivel az iskola javát tudják szolgálni. Nagy Tamás szerint szerencsére a kaposváriak adakozóak, ha a zenéről és az oktatásról van szó. Egy hete is csaknem fél millió forintot kaptak az egyik kaposvári cégtől.

A Rotary Klub a jótékonysági báli bevétel másik felét, szintén 400 ezer forintot a somogyvári gyermekotthonnak adta át nemrégiben.

Címkék: rotary club, liszt ferenc zeneiskola, támogatás, kaposvár, kultúra