Pedagógusokkal, szakoktatókkal telt meg szerdán a kaposvári városháza díszterme. Mindannyian a 2018-ban életbe lépő Nemzeti Alaptanterv módosítására voltak kíváncsiak.

"Nagy változásokra számítunk és úgy gondolom, hogy itt a tartalmi szabályozásról van szó, a Nemzeti Alaptanterv átalakításáról. Bízunk benne olyan irányú változások következnek be, amire szüksége van a közoktatásnak." - mondta Reőthy Ferenc, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója.

pedagógus konferencia

Kaposvár polgármestere a fórum főelőadóját, a köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztos köszöntötte. Ő tájékoztatta a somogyi pedagógusokat a készülő Nemzeti Alaptanterv várható változásairól. A szakember a Nemzeti Pedagógus Kar Somogy Megyei Szervezetének meghívására érkezett és egyebek mellett arról beszélt, hogy a közoktatásnak, köznevelésnek három startégiai oszlop mentén kell megújulnia.

Csépe Valéria
Csépe Valéria

"Az egyik a tartalmi része. A pedagógusokat folyamatosan támogatni kell, ahogy több külföldi országban is működik. A másik nagy pillére a pedagógus képzés." - tette hozzá Csépe Valéria, a köznevelés tartalmi megújításáért felelős miniszteri biztos.

A megújulás harmadik pillére pedig a digitális oktatási stratégia. A miniszteri biztos elmondta: a tantervet öt évvel ezelőtt módosították legutóbb. Szerinte a bevált dolgok megtartásával, a szakma, a szülők és a gyerekek visszajelzésével kell az új nemzeti alaptantervet kialakítani.

Címkék: átalakulás, tanterv, pedagógus, konferencia, kultúra