A reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából került sor a "Re: reformáció" komplex műveltségi vetélkedő régiós középdöntőjére Kaposváron. Az öt csapatos versenyt a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban rendezték meg.

886_5411_01.mp4_snapshot_00.02_[2017.04.22_15.26.12].jpg

A műveltségi vetélkedőt Szita Károly, Kaposvár polgármestere nyitotta meg, aki elmondta, a kaposvári reformátusok a történelem során sokat tettek a város fejlődéséért, amivel beírták magukat a történelemkönyvekbe.

 A vetélkedő célja, hogy a diákok megismerjék a reformációval kapcsolatos művészeti és tudományos területeket, és a reformáció kultúrára gyakorolt hatását.


Vetélkedtek az 500 éves reformáció alkalmábólVetélkedtek az 500 éves reformáció alkalmábólVetélkedtek az 500 éves reformáció alkalmábólVetélkedtek az 500 éves reformáció alkalmábólVetélkedtek az 500 éves reformáció alkalmából
Vetélkedtek az 500 éves reformáció alkalmából
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A kaposvári vetélkedőn két csurgói, két bonyhádi és egy kaposvári csapat vett részt. Közülük egy csapat jut tovább, ők képviselheti majd a Dél-dunántúli régiót szeptember 30-án a döntőben, amely várhatóan egy televíziós vetélkedő lesz.

A Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett versenybe bekapcsolódott az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkársága, és az Oktatási Hivatal, a szervezésben pedig részt vett a Református és az Evangélikus Pedagógiai Intézet is.

Címkék: Klebelsberg Kollégium, műveltség, reformáció, évforduló, vetélkedő, kultúra