A Kövek a zsebbent, a Kölcsönlakást és a Rivaldafényt ősszel is műsorán tartja a Csiky Gergely Színház. Ám ezek mellett hat nagyszínpadi bemutatóval és sok más újdonsággal is készülnek az új évadra.

- Operettbérletet hirdettünk, a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben. Ez három felnőtt előadást fog jelenteni, október, december és február hónapokban. Húsvét környékén egy gyerekeknek szóló operettel zárjuk majd a közös munkát. Együttműködési megállapodást kötöttünk a Nemzeti Táncszínházzal, amely keretében gyermekelőadásokat hozunk a Csiky Gergely Színház ideiglenes játszóhelyének színpadára - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója.

null

Nagy hangsúlyt kapnak majd a csecsemőszínházi előadások. Blaskó Borbála például Bartos Erika Bogyó és Babóca című meséjét viszi színpadra. Nem is akárhogy.

- A mai gyerekek nem tudják hogy kell lapozni, olvasni egy könyvet, helyette elkezdik hajtogatni, mint az okostelefont. Ezt a díszletben nagyon szeretném megjeleníteni, legyen egy tetemes, méretes könyv, amit a szereplők, vagy a Bogyó vagy Babócát alakító színész hajt, lapoz és abból elevenednek meg a figurák, ez az első elképzelés - tette hozzá Blaskó Borbála, táncművész.

null

A művészeti tanácsadó pedig azt ígéri, hogy az új évad fiatalos és lendületes lesz.

- Ott van benne az eddigi értékek megőrzése, de új értékek teremtése is. Három szempont szerint válogattunk, kiemelt szerepet szeretnénk szánni a gyerek- és csecsemőszínháznak. Kiemelt szerep lesz, hogy hozunk be fiatal rendezőket. Az már biztos, hogy öt fiatal színész csatlakozik hozzánk - válaszolta Bozsik Yvette, a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsadója.

null

Hamarosan a teátrum egy gyerekeknek szánt színi tanodát is elindít, valamint létrehoznak egy ösztöndíjprogramot is, amellyel a tehetséges színészhallgatókat szeretnék Kaposváron tartani.

A kaposvári teátrum épületét jelenleg átépítik. A munkálatok a tervek szerint jövő őszre fejeződnek be.

Címkék: programterv, 2017/2018, csiky gergely színház, kultúra