Mint a legvirágosabb magyarországi város, Kaposvár képviseli hazánkat Európában az Entente Florale versenyen. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen első helyezést elérő megyeszékhelyen már megkezdődtek a felkészülési munkálatok ...

A júniusban érkező zsűri nem csupán egy város küllemét és az ottani virágok számát díjazza, fontos az is, hogy mennyire környezetbarát, mennyire „zöld” az adott település. Kaposvár ilyen viszonylatban az élen jár, a közösségi közlekedés a lehető legkevésbé szennyezi a környezetet, hála a gázüzemű autóbuszoknak, de már korábban is megvalósultak a városban zöld beruházások.

A Városliget közvilágításához szükséges energiát napelemek termelik meg, de a múltbéli fejlesztéseken túl az is fontos, hogy a közeljövőben a 171 milliárdos Németh István Program részeként számos zöld beruházás fog megvalósulni. Ennek részeként érkeznek Kaposvárra elektromos buszok, elektromos töltőállomásokat létesít a város, megújul a szennyvíztisztító telep, lesz önmagát ellátó okos park, de a közintézmények energetikai korszerűsítését és a teljes leddel működő közvilágítást is megvalósítja majd a megyeszékhely.

Címkék: virágos, zöld, verseny, Kaposvár, kultúra