Hamarosan Kaposvárra látogat a népszerű, világszerte elismert Liszt Ferenc Kamarazenekar, akik a világhírű operaénekesnővel kiegészülve különleges koncertélménnyel készülnek elbűvölni a kaposvári és a régióbeli közönséget.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar már az egész világot bejárta, s igen jelentős pódiumokon mutathatták meg káprázatos összjátékukat: így például a New York-i Carnegie Hallban, a Sydney-i Operaházban, de rendszeresen koncerteznek Európa-szerte. Felléptek a Liszt-év és a magyar EU-elnökség egyik megnyitó ünnepségén, valamint I. János Károly spanyol király és Zsófia spanyol királyné jelenlétében is adtak már koncertet.

Az együttest Tfirst Péter vezényli. Miklósa Erika szopránként a világ szinte összes színpadán bemutatkozott már pályafutása alatt, de sokan a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató televíziós műsor zsűritagjaként emlékeznek rá.

A hangversenynek a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota patinás épülete ad otthont március 30-án. A régóta várt koncerten Bach, Boccherini, Grieg és Händel művei csendülnek fel.

További részletek: www.filharmonia.hu

Címkék: miklósa erika, filharmónia, kaposvár, kultúra