"A mi generációnk sok mindenhez jobban ért, mint Önök, de ez fordítva is legalább ennyire igaz, ezért mi most segítséget kértünk Önöktől" - ezekkel a szavakkal köszöntötte Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Városháza dísztermében azokat kaposvári fiatalokat, akik pályamunkáikkal jelentkeztek a város felhívására.

A kiírók olyan ötletes terveket vártak a pályázóktól, amelyeket aztán meg is valósít Kaposvár. Az első három helyezett összesen 600 ezer, a különdíjas pályázó 50 ezer forinttal gazdagodott.

A beadott munkák között voltak közlekedésfejlesztést, településmarketinget, városarculatot érintő elképzelések is. A három nyertes pályázat egyike a közterületeink utcabútorokkal történő megújítását célozza, a másik kettő a legmodernebb technikai eszközökkel tenné vonzóbbá Kaposvárt az itt élők és a hozzánk érkező turisták számára.

A mai díjátadón elhangzott: helyezéstől függetlenül minden benyújtott munka tartalmazott olyan elemet, amely felkeltette a bírálók figyelmét, s amely továbbgondolásra érdemes.

"Azt kértem, hogy olyan ölteteket, terveket tegyenek elém, amelyeket aztán meg is valósíthatunk, hiszen a 21. században nem az asztalfióknak dolgozunk, hanem azért, hogy egy élhetőbb, fenntarthatóbb, vonzóbb városban élhessünk. Azt szerettem volna elérni, hogy rendezvényeinken, közterületeinken találkozhassanak a megvalósult terveikkel, s ez - köszönhetően a színvonalas terveiknek - így is lesz" - mondta Szita Károly.

A helyezettek és pályamunkáik:
I.: Keresztes Bálint: Rippl-Rónai festményei „belülről” – A festmények 3 dimenziós képe VR-szemüveges alkalmazásra kódolva
II.: Sághegyi Adél Laura: Interaktív köztéri bútorok és a közterek revitalizációja
III.: Erdei Bálint: A történelmi Kaposvárt bemutató mobiltelefonos alkalmazás

A Magyar Cukor Zrt. különdíja:
Sághegyi Adél Laura: Kaposvár és a cukorgyár - az újracsomagolt Koronás Cukor.

Mutatjuk a nyertes pályazatokat!

Címkék: innovatív, díj, polgármester, fiatal, Kaposvár, kultúra