Dr. Horváthné dr. Supala Olga és Lukács Éva is több évtizedet töltött a köz szolgálatában, s dolgozott a somogyi emberekért - tudósít az SMKH weboldala.

A hétfői ünnepségen dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott a hivatal minden dolgozója nevében megköszönte eddigi munkájukat, valamint jó egészséget és aktív pihenést kívánt a nyugdíjba vonultaknak.

Lukács Éva, dr. Neszményi Zsolt és dr. Horváthné dr. Supala Olga (balról jobbra))
Lukács Éva, dr. Neszményi Zsolt és dr. Horváthné dr. Supala Olga (balról jobbra))

Dr. Horváthné dr. Supala Olga 1978-tól állt a köz szolgálatában, a Járási-, majd a Megyetanácson, Köztársasági Megbízott Hivatalában, Közigazgatási Hivatalban, vagyis a Kormányhivatalban és jogelődjeinél látott el ügyintézői, majd 1997-től, a gyámhivatalok megalakulásától 2016-os nyugdíjba vonulásáig vezetői feladatokat. Rövid időszak kivételével végig a gyermekvédelmi, gyámügyi és szociális szakterületen dolgozott a somogyi állampolgárokat segítve. 1998-ban Göncz Árpád, köztársasági elnök a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki köztisztviselői nap alkalmából. Mint a hétfői ünnepségen dr. Horváthné dr. Supala Olga elmondta: mindig is a gyermekvédelem volt a szíve csücske, s bár már nyugdíjas, ehhez a hivatali közösséghez még sokáig fog tartozni.

Lukács Éva a pedagógusi pályát cserélte le a közigazgatásért. A humánpolitika területén dolgozott évtizedeken át. Munkája során alkalmazkodni tudott a közigazgatásban bekövetkezett jelentős változásokhoz, részese volt a régiós átszervezéseknek, a Kormányhivatal megalakulásának, a járási hivatalok kialakításának. 2013-tól a Somogy Megyei Kormányhivatal Humánpolitikai Főosztályán osztályvezetői feladatkört töltött be, majd 2015. április 1.-től a Jogi és Koordinációs Főosztály főosztályvezető-helyettese lett. Értékes szakmai tevékenysége, elhivatott szakmai munkája elismeréseként 2009-ben a Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatában részesült, 2015-ben a „Köz Szolgálatáért” díszoklevelet vehette át a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke részéről. Lukács Éva a Somogy Megyei Kormányhivatalban tartott ünnepségen azt mondta: szerencsésnek érzi magát, hiszen egész életében azzal foglalkozott, amivel szeretett volna, vagyis emberekkel, megoldani problémáikat, segíteni a kollégák munkáját.

Címkék: közjó, emlékplakett, nyugdíj, kormányhivatal, kultúra