Szombat este hét órára megtelt a Helyőrségi Klub nagyterme bálozókkal és segítő szándékú kaposváriakkal, akik a negyedik Evangélikus Bálra gyűltek össze. A bál kezdetén Dr. Sütő Zoltán gyülekezeti felügyelő köszöntőjében elmondta, az idei évben az ecsenyi evangélikus templom felújítására ajánlják fel a jótékonysági est bevételét.

Az ecsenyi evangélikus közösségből sarjadt ki 100 évvel ezelőtt a kaposvári gyülekezet, 2017-ben - a reformáció 500. évfordulóján - így szeretnék segíteni a régi anyagyülekezetet a kaposvári evangélikusok.

evangélikus bál

Märcz Zoltán főszervező köszöntő szavaiban jó szórakozást kívánt mindenkinek, majd az Ecsenyi Hagyományőrző Egyesület fellépésére került sor, akik régi sváb táncokat mutattak be és nyitották meg a bált.

A vacsora után lehetősége nyílt a több mint 110 vendégnek a fotósarokban, a Csiky Gergely Színháztól kapott kiegészítőkben fotózkodni, az édenkert elnevezésű csoki szökőkútnál gyümölcsöt kóstolni, valamint a 100 éves gyülekezet születésnapi tortáját megízlelni.

evangélikus bál

Az est programjaként fellépet a Kaposvári Evangélikus Énekkar és egy képes vetítésre is sor került a gyülekezet jubileumi évét bemutatva.

A hajnalig tartó mulatság közben tombolasorsolásra, sok táncra és beszélgetésre is sor kerülhetett. A bál zárásaként örömmel látták a szervezők, hogy több mint 250.000 Ft gyűlt össze a 1842-ben épült klasszicista stílusú templom javára.

Címkék: evangélikus egyház, Ecseny, jótékonysági bál, gyűjtés, kultúra