A Kaposvári Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a Somogy Megyei Kormányhivatal, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata terjesztette elő a kérelmet a Pécsi Ítélőtábla ítéletének hatályon kívül helyezéséért.

Évekkel ezelőtt az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány azért indított pert, mert szerintük az iskola körzethatárainak kijelölésekor jogellenesen elkülönítették a roma tanulókat. A Pécsi Ítélőtábla október közepén a szervezetnek igazat adva jogerősen kimondta, hogy az intézmény jövőre már nem indíthat elsős osztályt. Ennek az ítéletnek a felülvizsgálatát kérik most.

Felülvizsgálati kérelmek a Pécsi Utcai Tagiskola ügyében

A Somogy Megyei Kormányhivatal, mint elsőrendű alperes, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mint másodrendű és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint harmadrendű alperes egyaránt felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő a Kúriához, melyben a Pécsi Ítélőtábla ítéletének hatályon kívül helyezését, illetve megváltoztatását kérik.

Mint ismeretes a Pécsi Ítélőtábla korábbi jogerős ítéletében megállapította, hogy a Kaposvári Kodály Zoltán Általános Iskola Pécsi Utcai Tagiskolájában megsértették az egyenlő bánásmód követelményét, és ezért megtiltotta, hogy a 2017/2018-as tanévtől kezdődően új első osztályt indítsanak.

Kaposvár, 2017. január 11.

A Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya

Címkék: pécsi ítélőtábla, felülvizsgálat, pécsi utcai iskola, kúria, bezárás, ítélet, kultúra