A Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon illetve annak elődintézménye 70 éve nyitotta meg kapuit. Az intézmény tanulói létszáma jelenleg 160 fő, a diákokkal pedig közel 40 pedagógus és 18 pedagógiai asszisztens foglalkozik. Az intézmény 70 éve foglalkozik értelmi fogyatékosok nevelésével.

A jeles évforduló alkalmából az intézmény többnapos rendezvénysorozatot szervezett melynek mai megnyitóján többek között részt vett dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Móring József Attilaországgyűlési képviselő, Bátori Zsolt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Gyurákovics László Somogyvár polgármestere valamint a tankerület a Kaposvári Egyetem, valamint a Somogy megyei gyógypedagógiai szakmai intézmények vezetői és az intézet egykori és jelenlegi dolgozói.

A rendezvénysorozatot Móring József Attila országgyűlési képviselő nyitotta meg majd a Kaposvári Egyetemmel közösen a gyógypedagógus hallgatók számára kiírt Somogyi Arcképcsarnok című pályázat eredményhirdetése következett. A díjakat dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott valamint Bátori Zsolt főigazgató adta át. A somogyvári intézet az elmúlt 7 évtized emlékére egy korhű iskolatörténeti kiállítást is berendezett, mely régi tárgyakkal, fotókkal, kiadványokkal és berendezett tanteremmel mutatja be az intézményben folyó speciális szakképzést. Az iskolatörténeti kiállítást dr. Neszményi Zsoltkormánymegbízott nyitotta meg és mondott pohárköszöntőt.

null

A rendezvény keretében került átadásra a somogyvári intézmény alapítványi forrásból megvalósult modern játszóterét, melyet a gyermekek azonnal birtokba is vettek.

Címkék: hetven éves, gyógypedagógiai, intézet, somogyvár, kultúra