Ünnepélyes keretek között kötött megállapodást a Rotary Club Kaposvár és a Kaposvár-Somogy Tehetségsegítő Tanács.

"Somogy megyében Kaposváron nagyon sok tehetség van jelen és ezeknek a gyermekeknek folyamatosan segítségre van szükségük. A lehetőségek tárát kell bővíteni és mi kerestük mindazokat a partnereket, akik ezzel a karitatív tevékenységgel hajlandók minket támogatni. Hiszen ezzel a gyermekeket támogatják" - mondta Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke.

A tanács eddig 24 támogatóval kötött megállapodást, köztük a Kaposvári Rotary Clubbal. A civil szervezet azt reméli, ezzel a kezdeményezéssel hatékonyabb segítséget tudnak adni a rászorulóknak.

null

"A Rotary Club Kaposvár 6 éves működése során számos alkalommal segített a szegény sorsú, ám tehetséges diákokon. Anyagi részesedésben, rendszeres ösztöndíjban, utazásszervezésben, könyvekkel támogattuk a diákokat, akik nagyon tehetségesek, ám rászorulóak" - tette hozzá Somogyvári Erika Rita, a Rotary Club Kaposvár soros elnöke.

A Rotray Club szerte a nagyvilágban a hátrányos helyzetűeken kíván segíteni. A helyi szervezet nyáron adta át Kaposvár első tapintható térplasztikáját. Az ország legnagyobb makettjének segítségével a vakok és gyengénlátók megismerhetik a város nevezetességeit, épületeit.

Idén azt tervezik, hogy egy Szent László szobrot készíttetnek a nyugati temetőbe.

Címkék: tehetségtanács, rotary club, szerződés, támogatás, kaposvár, kultúra