Különleges látvánnyal és számos programmal készül Kaposvár az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára.

Az egyik leglátványosabb elem egy igazi T-34-es tank érkezése lesz, amelyet október 5-én hoznak Kaposvárra Nagykanizsáról. A harci járművet a felújításra elszállított Zsolnay-kút helyén állítják ki, az alkotást tavasszal helyezik vissza az eredeti helyére. Fontos kiemelni, hogy egy már önmagában nem működő, hatástalanított, csupán dísznek használható tank érkezik a városba, amelynek szállítása komplikált, az esetleges kellemetlenségek miatt a lakók türelmét és megértését kérik a szervezők.

A tank kiállításával a szervezők szeretnék, ha mindenki átérezné, milyen elszántság és bátorság kellett ahhoz, hogy 56-ban fiataljaink szembeszálljanak a magyar történelem egyik legkegyetlenebb, legképmutatóbb, az emberi méltóságot fondorlatos, kíméletlen módon sárba tipró diktatúrájával. Terveik szerint az érdeklődők számára rendhagyó történelemórákat is tartanak majd a helyszínen.

A további látványos elemek között szerepel, hogy molinókat kerülnek a belvárosi kandeláberekre, a Kapos Hotel oldalára óriásplakátot feszítenek ki. Lesznek kiállítások, október 4-től filmvetítések, 23-án pedig különleges fényfestéssel készülnek, az alkotások a Városháza falain lesznek láthatóak.
Természetesen a szokásos ünnepi programok sem maradnak el, így a megemlékezéseket, koszorúzásokat, emlékműsorokat is megtartják majd.

Címkék: megemlékezés, forradalom, 1956, október 23, kultúra, Kaposvár