Az oszthatósági szabályokat tanulták kedd délelőtt a gyerekek a Kodály Iskolában. Bár több matematika szakos tanár is oktat az intézményben, mégis szükség lenne új munkaerőre. Akárcsak más iskolákban. A matematika ugyanis alaptantárgy, amit magas óraszámban tanulnak a gyerekek.

"Mindenképpen szükségünk lenne a Berzsenyi Tagiskolában technika szakos tanárra és szívesen vennénk egy matematika szakos kollegát a Kodály Iskolában. Természetesen a tanév elindult, a feladatot el kell látni. Jelen pillanatban túlórával és az intézmények közötti áttanítással oldjuk meg ezt a helyzetet" - mondta Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója.

A közgazdasági szakközépiskolában szaktárgyakat oktató, illetve testnevelő tanárt is felvennének. Rajtuk kívül több, a Kaposvári Képzési Centrumhoz tartozó intézmény küzd pedagógushiánnyal. Többségében reál szakos tanárokat alkalmaznának a jelenlegi 500 pedagógus mellett.

"Megoldásként elsősorban az új kollegákra számítanánk. Már csak azért mert a centrumunk hallgatói létszáma növekedett az előző tanévhez képest. A nyugdíjba menő kollegáinknak az újbóli alkalmazásával, óraadó kollegák alkalmazásával tudjuk megoldani a szakos ellátottságot" - tette hozzá Kard János, a Kaposvári Szakképzési Centrum szakképzési referense.

Az intézmények szerint egyébként a reál szakos pedagógushiány egyre jobban érződik Somogyban is, hiszen a továbbtanulók egyre kisebb arányban választják a matematika, a fizika vagy a kémia szakot.

A betöltetlen somogyi pedagógus állásokat ide kattintva érhetik el.

Címkék: pedagógus, hiány, iskola, somogy, kultúra, kaposvár