Ismét megdőlt a Sziget fesztivál látogatottsági csúcsa. A végleges adatok még nem állnak rendelkezésre, de Gerendai Károly főszervező kedd este az MTI-nek elmondta: több mint 490 ezren szigeteltek egy hét alatt.

"Alaposan felülmúlja a várakozásainkat a most 490 ezerre becsült szám, hiszen a rendezvény előtt 450-460 ezer látogatóra számítottunk. A bérletek előre elfogytak, akárcsak az augusztus 11-ei Rihanna-koncert napjára a napijegyek. Úgy tűnik, a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés a Sziget iránt, a napijegyek eladása sokkal jobban alakult, mint hittük, és idén az időjárás is kegyes volt hozzánk. Több százmilliós nyereséget hozhatott a fesztivál" - fejtette ki Gerendai Károly az MTI-nek.

"Az idei Sziget talán kicsit nehezen indult, hiszen a mínusz egyedik napon találtak egy elhagyott gyanús csomagot, utána esett az eső, és másnap volt a Rihanna-koncert, ami előtt az egyszerre, egy időben érkező közreműködők és tiszteletjegyesek ezrei a pénztáraknál nagy sorokat voltak kénytelenek kivárni és időnként tumultuózus jelenetek alakultak ki. Ezt követően viszont szinte zökkenőmentesen ment minden. Jól sikerültek a zenei és nem zenei programok is, remek lett a hangulat" - tette hozzá, ahogyan azt is, hogy szerinte a Sziget elérte kapacitása határait, az elkövetkező években már nem lehet jelentősen növelni a látogatószámot.


fotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázsfotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázs
fotók: MTI/Balogh Zoltán, Marjai János, Mohai Balázs
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A főszervező kérdésre válaszolva kitért a meglehetősen vegyes fogadtatású, és számos kritikát kapott Rihanna-koncertre. A szervezők által meg nem erősített, de több helyen megjelent hírek szerint az amerikai sztár hozzávetőlegesen egymillió dollárért (280 millió forintért) lépett fel a Szigeten, ám produkciója sokaknak okozott csalódást.

"Nem láttam a koncertet, de természetesen eljutottak hozzám a reakciók. Volt, akitől azt hallottam, hogy látta a Rihanna-turné néhány előző koncertjét is, és azok éppen olyanok voltak, mint a budapesti, tehát akik ismerik őt, azok számára nem volt meglepetés, amit a színpadon láttak. Egy nagy sztár esetében, ennyi pénzért persze joggal lehet nagy show-t várni, ahogy ez korábban például Robbie Williams esetében is volt. Ha jól gondolom, most ezt sokkal kevésbé lehetett érezni, bár azt nem hiszem, hogy playbackelt volna. Inkább arra gondolok, hogy a gépi rendszer talán korrigált az ideális megszólalás érdekében, ami ma már teljesen megszokott dolog" - mondta.

A főszervező szerint a Rihanna-koncert tanulsága az lehet hogy a Szigeten nincs szükség minden áron ilyen problémás világsztárokra, akiknek a közönsége sem igazán passzol a Szigethez.

Gerendai Károly az idei fesztiválról a Muse, Noel Gallagher és Manu Chao koncertjének profizmusát emelte ki, és megemlítette, hogy a közönség jól fogadta Siát is, aki kicsit furcsa módon szinte videoklipjeit adta elő a színpadon.

Címkék: Sziget, rekord, koncert, fesztivál, kultúra