A Városháza előtt lévő terepasztal-szerű kompozíció segítségével a látássérültek is információhoz juthatnak a belvárosról, ám értelemszerűen nemcsak nekik lehet érdekes a turisztikai látványosság. A tapintható szobor 7 millió forintos költségéhez az önkormányzaton kívül számos helyi vállalkozás és magánszemély járult hozzá.

"A Kossuth tér már korábban elnyerte az ország legszebb főtere címet, ezért ideje volt azoknak is megmutatni, akik nem a szemeikkel, hanem kezeikkel fogadják be a világ szépségeit" - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki úgy véli: az alkotás lenyomatává és hű krónikásává válik annak az épített örökségnek, amelyet elődeink munkája alapozott meg, s amelyet nekünk áll most módunkban gazdagítani. A városvezető köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták a szobor elkészítését.


van pár fotónk a friss térplasztikárólvan pár fotónk a friss térplasztikárólvan pár fotónk a friss térplasztikárólvan pár fotónk a friss térplasztikáról
van pár fotónk a friss térplasztikáról
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

"Az országban sok helyen van már ilyen alkotás, úgy gondoltuk, Kaposváron is helye van a szűkebb belvárost ábrázoló térplasztikának" - fogalmazott Morapitiye Wimal, a Rotary Club kaposvári szervezetének elnöke, aki hozzátette: tudtával ez a legnagyobb ilyen jellegű hazai alkotás.

Címkék: térplasztika, Rotary, Kaposvár, kultúra