Országos szépirodalmi pályázatot hirdet a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából.

A Mai szívekben 1956 forradalma elnevezésű pályázaton verssel, novellával, és harmadik műfajként riporttal, memoárral vagy irodalmi mélyinterjúval lehet részt venni - olvasható a kaposvári társaság honlapján.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a vers hossza legfeljebb 50 sor, a novella terjedelme 10 ezer karakter lehet, és mindenki csak egy, eredeti magyar, még meg nem jelent művel pályázhat.

A beadási határidő 2016. augusztus 31., az eredményeket 2016. szeptember 30-án hirdeti ki az alkotásokat értékelő szakmai zsűri, az első díj műfajonként 120 ezer, a második 80 ezer, a harmadik 40 ezer forint.

Megjegyezték, hogy a kaposvári önkormányzat megbízásából meghirdetett pályázat a Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítványnak "A magyar szabadság éve" elnevezésű programsorozatának része, célja, hogy emléket állítson a szabadságharc eseményeinek, áldozatainak.

 

Címkék: Berzsenyi, irodalom, pályázat, kultúra