A Belau megjelenésével pár hónapja egy izgalmas színfolttal bővült a hazai zenei paletta. A friss zenei projekt világában az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A formáció célja, hogy gondolatban napsütötte helyekre kalauzolja a hallgatót.

A Belau első száma bekerült az Aranyélet című HBO sorozatba, a Deezer Magyarország szerkesztőinek éves kedvencei közé, az Index legjobb 2015-ös dalai közé, előszeretettel játssza a Petőfi Rádió is, és már több mint 250 ezren hallgatták meg különböző videó megosztókon. A hozzátartozó kisfilm megnyerte az első magyar Klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba.

Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektje időközben négyfős zenekarrá nőtte ki magát, ahol a fellépések alkalmával az énekdallamokat Szécsi Böbe kelti életre. Néhány napja jelenet meg a legújabb Belau szerzemény, a Dal című műsort többször megjárt énekesnő közreműködésével.

A külföldön is pozitív kritikával illetett zenekar első kaposvári koncertjét május 28-án, 16:00-kor adja a Kossuth Téren, a Rippl-Rónai Fesztivál keretein belül. A négyfős formáció nyáron közel 40 állomásos országos turnéra indul, ősszel pedig megjelenik első lemezük, amely a mediterrán életérzést idézi.

Címkék: Belau, Rippl-Rónai Fesztivál, zenekar, kultúra