Az Augusztus Oklahomában a nagyszínpadon, a Szigorúan ellenőrzött vonatok pedig mint kamaraelőadás volt a legsikeresebb darab 2015-ben. Tavaly 74 ezren válottak jegyet a teátrum elődásaira. A bérletesek aránya egy év alatt 3 százalékkal nőtt - jelenteték be a mai satótájékoztatón. Azt mondták: sikeres évadon van túl a társulat.

- 24 előadást játszott a színház, 269 alkalommal. Ebből 7 különböző darabot 27 különböző helyszínen tájelőadás keretei között mutattunk be - foglalta össze a színház gazdasági és produkciós igazgatója, Dr. Fülöp Péter.

A színház a következő évadban 11 bemutatóval készül. A Két Lotti című mesejáték után a Shakespeare királynőjét láthatják a felnőttek Udvaros Dorottyával és Rátóti Zoltánnal a főbb szerepekben. Újra rendez Bozsik Yvette is. Ezúttal egy rockballadát, a Kőműves Kelement. Még idén bemutatnak egy krimit is, Agatha Christie Egérfogóját Kelemen József állítja színpadra. A Kölcsönlakás című vígjáték pedig 2017 tavasszal várható.

A felolvasószínházban már nagy sikert aratott Kerékgyártó István, Rükverc című darabja ami egy kaposvári történetet dolgoz fel. Ezt a stúdióban láthatják a nézők. A Jászai Mari-díjas rendező Bérczes László pedig a Baba Chanel című tragikomédiát rendezi a stúdióban.

Lesz tantermi előadás a kamaszoknak, a kisebbek pedig a Négyszögletű kerek erdőt láthatják. Hogy hol, azt egyelőre nem tudták biztosan megmondani.

- Mi készen állunk, bármelyik pillanatban kapjuk az információt, hogy megszületik a kormányhatározat és a végső döntés, abban a pillanatban tudunk költözni. Minden produkciónkat úgy terveztük, hogy akár itt, akár a másik játszóhelyen, a korábbiakban megnevezett Együd Árpád Művelődési Központban el tudjuk játszani - mondta Rátóti Zoltán.

Az igazgató azt mondja, bármelyik pillanatban készek költözni, de fel vannak készülve arra is, hogy a régi helyen kezdjék az új évadot.

Címkék: kaposvár. évad, csiky, színház, kultúra