A rossz idő ellenére is sok szerelmespár döntött úgy, hogy elindul a sétáló utcai páros futásban. A házasság hete alkalmából szervezett mozgáshoz több mint félszázan csatlakoztak.

Szombaton pedig már a romantikus fürdőzésé volt a főszerep. Sokan használtak ki a virágfürdő házasság heti akcióját. Most ugyanis egy belépővel mehetett be két ember az éjszakai fürdőzésre.

Az egyik általunk megkérdezett szerelmespár, már több mint egy éve van együtt. A fiatal fiú szívesen romantikázott együtt kedvesével.

- Én nagyon szeretek vele lenni, mert igazság szerint mindent meg tudunk beszélni. Van egy ember, akire tudok támaszkodni, akármilyen baj van és hát ezt úgy nagyon megmagyarázni sem lehet - mondta Stanics Viktor.

A kaposvári evangélikus közösség gyülekezeti termét is ellepték a szerelmesek. Itt beszélték meg, hogyan teljesítették a hét próbából álló feladatsort. A városban ugyanis a házasság hetén zárult le a szerelmes kalandtúra elnevezésű programsorozat, amelyet harmadik éve szerveznek meg Kaposváron. Van olyan fiatal pár, amelyik a kezdetektől részt vesz ezen.

- Ez már a harmadik alkalom, de még mindig olyan egy kicsit, mintha az első lenne, mert azért ez különleges. Tehát alapból is mondjuk főzünk közösen együtt, de azért ennek ilyenkor szerintem másabb hangulata van, meg az egész programsorozat alatt azért az ember kicsit izgul - válaszolta Plucsinszky Janka.

null

A kalandtúrán három kategóriában vehették részt a párok, szerelmes, jegyes illetve házaspárként. Ambrus Ferenc és felesége már 40 éve él együtt, a házasságot pedig az egyik legszebb dolognak tartják.

- A fiataloknak hadd ajánljak annyit, hogy csak bátran belevágni a házasságba. Nem kell attól megijedni. Nagyon szép dolgok vannak a házasságban, érdemes elindulni ezen az úton - bíztatta a fiatalokat Ambrus Ferenc.

A szerelmes kalandtúra célja, hogy megerősödjenek a párkapcsolatok.

- Sokan ugye abban nőnek fel, hogyha összeházasodnak, akkor boldogan élnek, amíg meg nem halnak és addig kell dolgozni egy párkapcsolaton, amíg a célt, a házasságot el nem érik. Pedig ez nem így van, hanem akkor kezdődik csak igazán a nagy munka és ebben a nagy munkában szeretnénk ezekkel a feladatokkal segíteni - tette hozzá Pusztainé Takács Erika, a Szerelmes Kalandtúra szervezője.

null

Az idei szerelmes kalandtúrához több mint 40 pár csatlakozott. A tapasztalatok szerint pedig évről évre egyre többen érdeklődnek a "hétpróbás" feladatokért. A párokért vasárnap este szerelmes misét is tartottak Kaposváron a Szent Imre templomban.

Címkék: szerelmesek, kalandtúra, hete, házasság, kultúra, Kaposvár