Töltsünk el együtt egy napot Jézusért! Ez volt a mottója a Szent Margit templom idei búcsújának.

A vasárnapi szentmisének több különlegessége is volt. Egyfelől a résztvevők köszöntötték a 90 esztendős meseírót, Fésűs Évát, másrészt Dr. Rumszauer Miklós egy igen különleges ereklyével ajándékozta meg a híveket/a templomot/Kaposvárt.

Dr. Rumszauer Miklós plébános
Dr. Rumszauer Miklós plébános

Az első magyar fejedelemasszonyhoz, illetve első magyar királynéhoz Boldog Gizellához köthető relikvia eddig a plébánosé volt, most azonban a templom főhelyére került. A 980-as években született királyné férje, István mellett a kereszténység egyik elkötelezett terjesztője volt. Számtalan templomot építtetett és ő volt a koronázási palást egyik készítője is. 1911-ben avatták boldoggá.

az ereklye Boldog Gizellához köthető
az ereklye Boldog Gizellához köthető

A közös imádkozásokkal, előadásokkal, koncerttel és gyermek alkotóműhellyel is színesített napon átadták az Arany Rózsafüzér vándorgyűrűt is, amelyet ezúttal a Szent György Lovagrend dunántúli nagypriorja, Sárdi János kapta, aki az elmúlt időszakban nagyban segítette a Szent Margit és a Szent József templomok felújítási munkálatait.

Sárdi János, a Szent György Lovagrend dunántúli nagypriorja
Sárdi János, a Szent György Lovagrend dunántúli nagypriorja

Az egésznapos programsorozat részeként egy rendhagyó színielőadásnak is otthont adott a templom. A művészek ezúttal egy, Esther Hillesum, azaz Etty holokauszt idején íródott naplójából született darabot adtak elő, amely egy zsidó lány istenhitének növekedését, Istenhez vezető útját mutatta be.

Címkék: Boldog Gizella, Sárdi, rózsafüzér, Rumszauer, plébánia, ereklye, Jézus, Szent Margit, relikvia, vallás, templom, kultúra