Katonai tiszteletadás mellett az ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik idén is az augusztus 20-ai programsorozat Kaposváron. A Déryné Vándorszíntársulat és a helyőrségi zenekar műsorát követően a székesegyházban szentmise lesz, délután pedig a Városligetbe várják a szervezők a kaposváriakat. Itt a gyerekek számára játszóház lesz és kézműves foglalkozások. A hagyományőrzésről a barantások és a fehér hollók gondoskodnak, emellett izgalmasnak ígérkezik az extrém sportok bemutatója is.

Este nyolc órakor, Kaposvár polgármesterének beszédét követően a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Honvéd Együttesének „Csárdás szerelem" című táncszínházi produkcióját láthatja a közönség. A tűzijáték a tervek szerint fél tízkor kezdődik.

(A kép alatt balatoni, igali és kaposszerdahelyi programokról írunk.)


Kaposszerdahelyen a helyi nyugdíjas egyesület tagjai, a szennai iskola diákjai és helyi művészek lépnek fel augusztus 20-án. Az ünnepségen helyben sütött kenyeret is szentelnek, amit a jelenlévők között osztanak majd szét.

Akárcsak a megye összes városában, úgy a Balaton partján is számtalan program közül választhatnak az ünneplők. Siófokon borászatok, pékségek, kézművesek, helyi művészeti csoportok mutatkoznak be és a családi programok sokasága is kellemes kikapcsolódást ígér. Balatonbogláron pedig koncertek és tüzijáték várja a vendégeket.

A gyógyfürdőjéről is ismert Igalban ugyanakkor nemzetközi huszártalálkozót tartanak csütörtökön, ahol még korhű csatajelenetet is láthat a közönség.

Címkék: huszár, államalapítás, augusztus 20, kenyér, ünnep, tűzijáték, program, koncert, kultúra