Elsőként egy fergeteges vígjátékot a "Folyón túl Itáliát" láthatta a közönség az idei szentjakabi nyári esték programsorozatban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is több ország os hírű és kaposvári művész lépett fel, aminek örült a közönség.

A szentjakabi nyári esték idei utolsó előadását tegnap este láthatták az érdeklődők a Szivárvány Kultúrpalotában. Hubay Miklós: Elnémulás című darabjában, amelyet Török Tamás állított színpadra, több kaposvári kötődésű színész is szerepet kapott. Az előadás címszerepét Ivancsics Ilona játszotta, aki egy, az anyanyelvét utolsóként beszélő, kivégzés előtt álló asszonyt alakított.

A darabban Török Annát, Almási Sándort és Fábián Szabolcsot is láthatta a közönség. A Szentjakabi nyári esték minden darabját teltház előtt játszották a művészek.

- Két alkalommal játszhattunk kint, egy előadás sajnos elmaradt betegség miatt, most második alkalommal játszunk szivárványban. Most beszéltem a kolléganőimmel, 1400 ember váltott jegyet és az nagyon, nagyon jó - foglalta össze a Szentjakabi Nyári Esték művészeti vezetője, Török Tamás.

A nyári esték utolsó előadásáról, az Elnémulás című darabról mégtöbbet megtudhatnak a jövő szerdai Géniuszból.

Címkék: esték, szentjakab, nyári, kultúra