A jelentkezők a jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudják feltölteni, és ugyanitt követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok elbírálását is.

Amennyiben a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. Függetlenül a jelentkezési helyek számától, elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a jelentkező személyes adatait.

Az E-felvételi Dokumentumok oldalán súgók segítik az egyes státuszok pontos értelmezését, illetve bizonyos dokumentumok esetén a nevükre kattintva láthatóvá válnak a pontos formai és tartalmi követelmények.

Az eljárás során a felvételizőknek egyetlen alkalommal van lehetőségük módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, amelyet szintén július 9-ig tehetnek meg. Az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban lehet átrendezni a korábban megadott képzéseket.

Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe. Az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendjét fogja látni az E-felvételi felületén. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

A dokumentumpótlás és a sorrendmódosítás mellett szintén július 9. a személyes adatok módosításának határideje. A jelentkezési adatait – személyes adatok, megjelölt képzések – minden felvételiző megtalálja az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában, a Jelentkezői státuszlapot megnyitva. Ha valakinek valamilyen személyes adata a jelentkezési határidőt követően változott meg (pl. költözés miatt változott a lakcím, házasság miatt a név stb.), ezek módosítása is elvégezhető a rendszerben, a Személyes adatok menüpontban.

Címkék: pótlás, sorrend, felvételi, 2015, kultúra