A felújítást követően, alig lehet ráismerni a Kecelhegyi Kápolnára. A helyiek örülnek a felújításnak, azt mondják sok élmény köti őket a kápolnához. A Szent Antal napi búcsúra emlékeznek legszívesebben.

null

A kápolnát 1904-ben építették helyi szőlősgazdák. Azóta csak kisebb javításokat végeztek el rajta. Most az önkormányzat az egyház és a civilek összefogásával újulhatott meg teljesen.

- Nagyon sokan segítettek a munkálatok során. A legfőbb támogató nyilvánvalóan az egyházközség volt, de Kaposvár város önkornmányzata is jelentősen hozzájárult a költségekhez - mondta Tóth István, városi főmérnök.

null

A Páduai Szent Antalnak ajánlott kápolnát szombaton avatták fel. A plébános szerint ezek a kis kegyhelyek öszeköttetést jelentenek a hívek és Isten között.

- Azt jelzi, hogy az ember nemcsak testből áll, hanem lélekből is. A felülvalókra figyeljetek Szent Pál apostol szerint - tette hozzá Rózsás László, plébános.

null

A megújult kápolnában Antal napi ünnepi szentmisét tartottak. Az eddigiektől eltérően évente többször is szeretnének itt misét tartani.

Címkék: Kápolna, Kecelhegy, felújítás, kultúra