A gyerekek kretivitása és kézügyessége is fejlődik a megyei múzeum kézműves foglalkozásain. Éppen ezért, egyre népszerűbbek az ilyen rendezvények.

- Mi sokat hímzünk otthon is, próbálgatjuk a szövést is és ezért most gondoltuk, hogy kipróbáljuk egy művész ember segítségével és ilyen szövőnk van otthon és ezért most megtanultuk, hogy hogyan kell ezt csinálni  - válaszolta Horog Andrea.

A családok részéről nagy az érdeklődés a kézműves foglalkozások iránt. Egy-egy alkalommal többen is részt vesznek ezeken annak ellenére, hogy pár száztól kétezer forintig terjed a belépő ára.

- Havonta tartunk egy ilyen fajta foglalkozást, mindig más-más mestert hívunk meg és azzal kapcsolatosan van múzeumpedagógiai foglalkozás a piciknek, a gyerekeknek és mindig egy-egy kiállítás egy-egy részét nézzük meg ehhez - mondta Nagy Ildikó, a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum múzeumpedagógusa.

A Dél-Dunántúlon és így Somogyban is 4 évvel ezelőtt 13 és fél ezer forintot fordítottunk mozira, színházra, vagy múzeumra. 2013-ra ez az összeg 14 ezr 800 fointra emelkedett.

- A családok életében a kulturális szolgáltatásokra költött össszeg az elmúlt pár évben stagnálást mutatott. De aztán 2012- és 2013 között egy növekedész tapasztaltunk, 9,4 százalékost. Ez forintban kifejezve mintegy mozijegy árával, 14 ezer 800 forintra növekedett - tette hozzá Németh Tibor, a KSH tájékoztatási statisztikusa.

A várakozások szerint a kaposváriak a jövőben az átlagosnál is több pénzt tudnak fordítani a kultúrára. A Kaposvár Kártya bővítésével ugyanis olcsóbban lehet majd igénybe venni a könyvtár és a múzeum szolgáltatásait. Valamint kedvezményesen lehet jegyet vásárolni a Szivárvány moziba és a színházba is.

Címkék: növekszik, ksh, költség, kultúra