A Tisztaszoftver Program lehetőséget ad a köz- és felsőoktatási intézményekben dolgozók és a diákok számára bizonyos Microsoft termékek és nyílt forráskódú szoftverek otthoni, ingyenes használatára. A program bővülésével minden diák 1 terabyte tárterületet is kap a Microsoft felhőjében. A Microsoft felajánlásának összértéke közel 8 milliárd forintot tesz ki évente a magyar felsőoktatásban.

Mivel a felsőoktatási intézmények is rendelkeznek Campus szerződéssel, ezért valamennyi hallgatójuk jogosult 5+5 eszközön az Office használatára. Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. honlapján üzemel a központi regisztrációs rendszer, amelyen keresztül valamennyi hallgató elérheti a szoftvereket. Néhány intézmény – köztük a győri Széchenyi István Egyetem – kiépítette saját regisztrációs rendszerét is. Ennek az ad jelentőséget, hogy az oktatók regisztrációja jelenleg csak az adott intézmény saját rendszerén át oldható meg.

A diákoknak és hallgatóknak a letöltéshez az Educatio Nonprofit Kft. által biztosított webes felületen kell regisztrálniuk. Az Educatio által fejlesztett és üzemeltetett Köznevelési Információs Rendszerrel (KIR) és Felsőoktatási Információs Rendszerrel (FIR) könnyen és gyorsan hitelesíthető a regisztráció. A tanároknak otthoni számítógépükön eddig is lehetőségük volt ingyenesen használni az Microsoft Office csomagot, de néhány héten belül ezt is kiterjesztik további 5 gépre.

Címkék: microsoft office, felsőoktatás, ingyenes, kultúra