"Kaposvárnak szüksége van a fiataljai tudására, ezért is kiemelt feladatunk, hogy támogassuk őket a tanulmányaik elvégzésében" - mondta a polgármester.

Évente 25 millió forintot oszt ki az önkormányzat különféle jogcímeken, ösztöndíjként a fiataloknak. Kaposvár célja ugyanis az, hogy a diákok az egyetem, főiskola elvégzése után visszatérjenek Kaposvárra, itt kamatoztassák tudásukat. Ezért a Bursa Hungarica ösztöndíjon kívül a Kaposvár Számít Rád programot is ajánlotta a felsőoktatásban tanulóknak Szita Károly.   

Kaposvár 2000-ben, az országban az elsők között csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz. Azóta csaknem 4000 diáknak 280 millió forint támogatást osztott ki az önkormányzat.

2015-ben 170 tanuló több mint 11 millió forint támogatást kapott a Bursa Hungarica program keretén belül. Tanulmányi, és szociális helyzettől függően havonta 3000 és 10 000 forint közötti összeget kapnak a felsőoktatásban tanuló fiatalok, illetve azok a középiskolások, akik a felsőoktatásban fognak tanulni.   

Címkék: Bursa Hungarica, felsőoktatás, ösztöndíj, fiatal, támogat, önkormányzat, gazdaság, Kaposvár, kultúra