Elérhető a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, a jelentkezők a változásokról a www.felvi.hu oldalon tájékozódhatnak. A felvételi kérelmeket február 15-ig lehet benyújtani.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez szombaton eljuttatott tájékoztatása szerint minden jelentkezőnek akkor is újra érdemes áttanulmányoznia a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnézte azokat az említett honlapon.

Jelezték: 2015 szeptemberétől öt képzési területen (műszaki, informatika, agrár, természettudomány és gazdaságtudományok) indulnak olyan szakok, amelyek keretében lehetőség van a duális képzést választani. Ezt a lehetőséget minden esetben lábjegyzetben jelölték a meghirdetéseknél. A vállalati partnerek listája szintén megtalálható táblázatos formában.

A felsőoktatási államtitkárság a duális képzésekkel összefüggésben arról tájékoztatta szombaton az MTI-t, hogy a Duális Képzési Tanács hétfői ülésén 21 felsőoktatási intézmény 79 alapképzési szakra benyújtott kérelmét fogadta el. Az intézmények összesen 30 különböző típusú alapképzési szakot indítanak duális formában, s az alapképzési szakok mellett a Budapesti Corvinus Egyetem próba jelleggel mesterképzést is indít ebben a formában.

Ennek köszönhetően 2015 szeptemberétől akár 1000 hallgató kezdheti meg tanulmányait duális felsőoktatási képzéseken. Az intézmények több mint 350 külső partnerrel (gazdasági szervezettel) kötöttek együttműködési megállapodást, amelyekhez a hallgatók beadhatják jelentkezésüket.

Az OH közleménye szerint az új meghirdetések és az egyéb korrekciók január 30-ával beépültek a felvételi tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvasható a honlapon.

Legkésőbb február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított eljárási díjat átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

Ezt követően, február 23-ig kell mindenkinek hitelesítenie a jelentkezését az Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával, a cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.

2015 őszétől a következő intézmények indítanak duális felsőoktatási képzéseket:

    1.         Budapesti Corvinus Egyetem
    2.         Budapesti Gazdasági Főiskola
    3.         Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
    4.         Debreceni Egyetem
    5.         Dunaújvárosi Főiskola
    6.         Eötvös József Főiskola
    7.         Gábor Dénes Főiskola
    8.        Kaposvári Egyetem
    9.         Károly Róbert Főiskola
    10.       Kecskeméti Főiskola
    11.       Miskolci Egyetem
    12.       Nyíregyházi Főiskola
    13.       Nyugat-magyarországi Egyetem
    14.       Óbudai Egyetem
    15.       Pannon Egyetem
    16.       Pécsi Tudományegyetem
    17.       Széchenyi István Egyetem
    18.       Szegedi Tudományegyetem
    19.       Szent István Egyetem
    20.       Szolnoki Főiskola
    21.       Tomori Pál Főiskola

Címkék: jelentkez, duális, szak, felsőoktatás, képzés, egyetem, felvételi, kultúra, Kaposvár