"Kaposváron több olyan program és támogatási forma is működik az esélyegyenlőség, esélyteremtés jegyében, amely országosan egyedülálló és példaértékű, ilyen egyebek között a kismama bérlet is" - mondta Kaposváron Fűrész Tünde, a család és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár a Napkerék Egyesület által szervezett esélyegyenlőségi konferencián.

"Kaposvár nem csak beszél az esélyegyenlőségről, hanem tesz is érte. Ezért már a 1995 óta nem segélyre, hanem munkára alapuló társadalmat építettünk. Ez kell ahhoz, hogy elérhessük  célunkat, vagyis hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki munkából szeretné megteremteni önmaga és családja biztonságát" - hangsúlyozta Szita Károly, polgármester a konferencián tartott előadásában, majd hozzátette: ehhez pedig az egyik legfontosabb lépés a tanulás. Ezért is kapnak számos jogcímen ösztöndíjat és egyéb támogatásokat a fiatalok.

"Kaposvár mindenkinek segít, személyre szabottan tudunk segíteni a hozzánk fordulókon. 15 olyan támogatási formát működtetünk önként, amelyhez az állam nem járul hozzá, s ezeket a jövőben is meg fogjuk tartani" - jelentette ki Szita Károly.

Címkék: esélyegyenlőség, munka, ösztöndíj, program, támogatás, kultúra