Több százan gyűltek össze Kaposvár fő terén, advent negyedik vasárnapján. Az érdeklődők a város kórusainak közös éneklését, a Füred Rock Szín Kör és a Kaposvári Helyőrségi Zenekar előadását is megnézhették. A fellépőket a történelmi egyházak képviselő követték a Pajtaszínházban.

Rózsás László, a kaposvári Székesegyház plébánosa a család fontosságára hívta fel a figyelmet: "A legnagyobb ajándék éppen az, amikor a családban az apa a jóságát, az anya a szeretetre méltóságát, a gyermek pedig az engedelmességét adja. Erre van szükség!"

Pongrácz Máté, evangélikus lelkész elmondta, hogy sokan élnek egyedül, akiknek karácsony közeledtével jól esik egy kis törődés: "Azt gondolom, a legfontosabb ilyenkor, hogy ezeket az embereket se felejtsük el! Ha más nincs, akkor menjünk mi el, látogassuk meg mi őket, öleljük meg mi őket és mondjuk mi el, hogy a karácsonynak ez is az üzenete. Ez számukra és számunkar is erőt adhat, örömöt adhat és értelmet adhat az életre."
 
A karácsony közeledtével három fontos szót érdemes megemlíteni és tudatosítani az emberekben, amely a mai világban egy kicsit kikopott, erről már Bellai Zoltán református lelkipásztor beszélt: "Ezt szeretném a kaposváriak szívére helyezni három olyan bibliai fogalommal, amelyek a mindennapi életben talán el is veszítették igazi értelmüket: szeretet, öröm, békesség."
 
Kaposvár polgármestere, Szita Károly beszédében a közösség és a szeretet fontosságáról beszélt: "Az utolsó gyertya jelképezze a lelkünkben élő jóságot, hitet, szeretetet! Világítson bennünk ez a fény! Kívánom minden kaposvárinak, hogy a szeretet fénye töltse be a szívüket karácsonykor is és ha elmúlik az ünnep, maradjon meg Önökben és gazdagítsa mindnyájukat!"
 
Az adventi időszakban Kaposváron több programmal is várták az érdeklődőket, amelyek vasárnap este értek véget.

Címkék: gondoskodás, ünnep, béke, szeretet, vásárlás, advent, gyertya, kultúra