A "Feljött immár az a csillag..." elnevezésű rendezvénysorozat vasárnap 17 órakor az első adventi gyertya meggyújtásával és a belváros fénybe öltöztetésével kezdődik a Kossuth téren.   
 
A várakozás heteiben 200 ezer fénypont világít majd Kaposvár belvárosában. A város karácsonyfáján a tavalyi 20 ezer helyett 36 ezer izzó fénylik majd, s új öltözetet kap a Városháza és a Megyeháza homlokzata, valamint a Kossuth Lajos utcai fák is fénybe borulnak.

Ebben az ünnepi díszben minden szerdán, szombaton és vasárnap kiemelt programok szórakoztatják majd az ünneplőket a Pajtaszínházban. Fellép többek között Takács Nikolas,  a Vivat Bacchus, Csernik Szende székely mesemondó, a Vattacukor együttes, valamint a Bábszíntér is.  A Mikulással is találkozhatnak majd a gyerekek a Kossuth téren, akik Luca napján hagyományos népi játékokon is részt vehetnek.

Az Együd Árpád Kulturális Központ és a turizmus szereplői a turistáknak is kedveznek. Olyan ajánlatokat állítottak össze, melyek különlegessé teszik a kaposvári adventet a más városokból érkezők számára is.

Címkék: Kpaosvár, advent, gyertya, program, család, kultúra