A Festetich Lajos által állíttatott templom falait Dorfmeister István díszítette, ezeket a freskókat is restaurálták. Kaposvár ezt 7 millió forinttal támogatta.

A toponári templom átfogó felújítása 2004-ben kezdődött, akkor a plébánia épületét tették rendbe, egy új hittantermet is kialakítottak, valamint az orgonát is felújították. 2011-ben kezdték el a freskók restaurálását, a munkák befejezéséhez kellett az önkormányzat támogatása.

A szombati szentmisén Neumüller Miklós plébános köszönetet mondott mindenkinek, aki segített a munkában. Az ünnepi szentmisén Szita Károly polgármester is részt vett.

Toponáron tavaszra elkészült Festetich kápolnához tartozó stációk felújítása is, melyet cégek, magánszemélyek, képviselők adakozásából valósítottak meg. Ezen felül a Bereczk-program keretén belül Kaposvár az ehhez tartozó járdát is megépítette.


Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!Nézzen körül Ön is a megújult templomban!
Nézzen körül Ön is a megújult templomban!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A toponári templom felújításával együtt Kaposvár ebben az évben 20 millió forinttal segítette három templom felújítását. A kecelhegyi kápolna, amely az összefogás erejéből épült és most is abból újult meg, 1,5 millió forint segítséget kapott. Az 1947-ben épült donneri templom renoválására pedig 11,5 millió forintot adott a város.

Címkék: szentháromság, Festetich, freskó, Dorfmeister, műemlék, Toponár, kultúra