Kiscsoportos műhelymunka a Munkácsy Mihály Gimnáziumban. Az ott tevékenykedő fiatalok már sikeresen letették a nyelvvizsgát, most az angol Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny következő fordulójára készülnek.

"Kétségtelen, hogy pontszámokat kapnak ők, plusz pontszámokat, de ezeknek a diákoknak teljesen mindegy, mert akárhová jelentkeznek felvennék őket, tehát nem hiszem, hogy ezért csinálják, inkább olyan kaland jellege van, mint egy hegymászó, mikor egy nagy hegynek nekiindul, valami hasonló, hogy megpróbálunk egy kicsit jobbnak lenni." - mondta az iskola angoltanára, Maráczi Árpád.

A ritmikus gimnasztika vidék- és a látványtánc Európa bajnoka, Kárpáti Kitti a közelmúltban középiskolájának irodalomversenyéről is elhozta az elsőséget. 

"Először kellett ugye a művet elolvasni, utána szakirodalmakra támaszkodni, különböző folyóiratok után nézni, könyvtárba járni, és a végén meg kellett írni egy 8-10 oldalas dolgozatot, majd egy szóbeli powerpoint-tal kísért prezentációt is kellett készítenünk" - árulta el a sportoló.

Vagyis, már csak a felkészülés miatt is jó, ha valaki elindul egy tanulmányi megmérettetésen. Megszokja a versenyhelyzeteket és azt is, hogy sokrétűen járjon körül egy adott témát.

Kaposvárott a tehetségondozásnak számtalan fóruma létezik : "Kiemelt terület a kaposvári tankerületben a következő területeken a tehetséggondozás: hat évfolyamos gimnáziumok, művészeti iskolák, két tanítási nyelvű képzés, emelt óraszámú, illetve emelt szintű képzések, az Arany János Tehetséggondozó Programban való részvétel” - foglalta össze a KLIK Kaposvár tanügyi igazgatási referense, Kalózné Pápa Ágnes.

Mindezeken túl természetesen a szakképzésben résztvevő fiatalok számára is kínálkoznak lehetőségek. Így például a jó tanuló és szakmájukban is tehetséges fiatalok több ösztöndíjprogram közül is választhatnak, vagy elindulhatnak például a "Légy a szakmád mestere" elnevezésű seregszemlén is.

 

Címkék: tehetség, iskola, kaposvár, kultúra