Szimbolikus mozdulatok, csillogó koreográfiák, és egy társadalmi regény tételei. A Pesty-Nagy Kati rendezőnő által megálmodott darab bemutatójára szeptember 30-án kerül sor a kaposvári Csiky Gergely Színházban, ahol olyan színészek bizonyíthatnak majd többek között, mint Puskás Péter, vagy éppen Száraz Tamás.

null

„Petivel több alkalommal is dolgoztam együtt Kecskeméten, ahol iszonyatosan megszerettem a színházi érzékenységét, és kreativitását. Boldog voltam, mikor a színház igazgatója, Rátóti Zoltán nyitott volt az ötletemre, hogy Peti legyen Török János. Zenei szempontból tökéletesen tolmácsolja a feladatot, másrészt pedig színészileg is izgalmasan dolgozik, méltó partnere a Kaposvári Társulatnak.” – kezdte a rendezőnő, Nagy Katalin. „Száraz Tamás pedig, ha a zenés színházi palettát nézzük, akkor egyedülálló képességekkel, és tudással rendelkezik. Hihetetlen alázatos, és odaadó. Bátran állíthatom, hogy világszínvonalú az, ahogyan ő Nagy Úr számát előadja. A legkomolyabb zenés színpadokon is bravúrosnak számítana az, amire ő képes.” – tette még hozzá. Nagy Katalin hangsúlyozza továbbá, hogy számára mindennél fontosabb a zene, mégis úgy érzi: a zenés színházat pontosan úgy meg kell tölteni tartalmi mélységgel, mint a legkomolyabb prózai műveket.

null

„Török János szerepe nagyon fontos számomra, hiszen az egyik legnagyobb gyerekkori színházi élményem ő. Nem utolsó sorban Miklós Tibi személyére mesteremként tekintek.” – árulta el Puskás Peti a darab kapcsán.

„Nagy Úr szerepe leginkább azért tetszik nekem, mert egy tiszta, segítőkész ember, aki megpróbál segíteni Misinek. Az pedig külön öröm számomra, hogy a rendezőnő egy táncos, énekes, dinamikus számot képzelt el számomra. A dal mondanivalóját olyan elemekkel erősítjük, ami minden szempontból bravúrosnak mondható.” – nyilatkozta Száraz Tamás.

null

Címkék: mindhalálig, móricz, csiky, kultúra