Augusztus 13. és 19. között rendezték meg, immáron ötödik alkalommal, Magyarország és Európa egyik legkiemelkedőbb kamarazenei fesztiválját a Kaposfestet. A fesztivál fő helyszínén, a Szívárvány Kultúrpalotában, a Kossuth utcai Református templomban és a Kassai Völgyben rendezett koncertek mind teltházasak voltak. A fellépők között hallható volt Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, José Gallardo, Olari Elts, Kelemen Barnabás, Maxim Rysanov és Vilde Frang játéka is. Őket, hasonlóan a több tucat kimagasló tehetségű kamarazenészhez, Kokas Katalin művészeti vezető hívta meg. Volt akit először, és volt akit már a fesztivál 2010-es indulása óta többször is hallhatott a közönség.

null

A fesztivál egyre növekvő jelentőségét jelzi, hogy folymatosan emelkedik a külföldi látogatók száma, akik előre megvásárolják a jegyeiket és az esemény teljes időtartamára Kaposvárra költöznek. A eseményen több nemzetközi komolyzenei és kulturális medium is képviseltette magát. Az egy hét alatt az érdeklődők kiállításokon, a Ricchi e Poveri nagyszabású koncertjén, a Bolyki Soul&Gospel Kórus hagyományos Kossuth téri előadásán, Kassai Lajos lovasíjász bemutatóján és gasztronómiai túrákon vehettek részt.

null

A fesztivál idejére a kaposvári szállások már hónapokkal az esemény előtt betelnek, így a 2015-ös VI. Kaposfest előtt már most ajánják a szervezők a foglalások tervezését és a bérletek megvásárlását. Ehhez nem kell az időpontra várni, hiszen immáron hagyomány, hogy az augusztus 20-át megelőző héten, augusztus 13-19 között rendezik a fesztivált. A bérletekre a szervezők már most várják az érdeklődők jelentkezését, melyeket karácsonykor postáznak.

Címkék: záró, kaposfest, 2014, kultúra