A www.felvi.hu oldalon közzétett adatok alapján - államilag támogatott képzésben - az egyik legmagasabb pontszám, 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett. Ez a szám egyébként már korábban ismert volt, mert mindhárom szak része annak a 16-nak, amelyen már korábban központilag meghatározták a ponthatárokat.

E 16 alapszakon és osztatlan képzésen összességében nem változtak az előre bejelentett ponthatárok, így például a gazdálkodás és menedzsment szakhoz - a ilyen képzést indító intézmények állami finanszírozású oktatásában - legalább 460 pont kellett, csakúgy, mint a nemzetközi gazdálkodási szakhoz.

Az ország jogászképzéseire 464 ponttal, pénzügy és számvitelre 458-cal, kommunikáció és médiatudomány szakra 455-tel, kereskedelem és marketingre pedig 449-cel lehetett bekerülni.

Ami a Kaposvári Egyetemet illeti: 458 pont a rekord, az államilag finanszírozott pénzügy és számvitel szakhoz kellett ennyit elérni. Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakra viszont 260 ponttal is be lehetett kerülni.

A művészeti karon, az alkalmazott látványtervezéshez 296, fotográfiai képzéshez 354 mozgóképkultúra és médiaismerethez 400 pontra volt szükség. A jövő színművészeinek 400 pont kellett.

A pedagógiai karon az állami ösztöndíjas tanító szakra elég volt az idei minimális 260 pontot elérni, és ugyanennyi volt a limit az óvodapedagógus szak esetében is. Az állami ösztöndíjas gyógypedagógiai szakhoz pedig 336 pont volt szükséges.

Aki kíváncsi a többi ponthatárra is, az kattintson ide.

Címkék: ponthatárok, felvételi, 2014, kultúra