Lili szabadidejében is szívesen böngészi a térképeket. Nemrég egy országos versenyen második helyezést értek el.

- Főként a Dunával kapcsolatos földrajzi verseny volt országos szinten és 2. helyezettek lettünk a korcsoportunkkal a csapattársaimmal - tudtuk meg Csóti Lilitől, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulójától.

Lilin kívül további 130 tehetséges gyerekeket köszöntöttek ma az Együd Árpád Kulturális Központban.

- A pék szakma kiváló tanulója versenyen voltam. Ez egy országos verseny, negyedik lettem. Sokat kellett rá készülni, még iskolába se jártam, míg tanultam, de megérte - tette hozzá Kovács István, a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulója.

A felkészítő tanárok szerint a versenyek motiválják a tanulókat.

- Az országos verseny mindig egy rangot jelent a diákoknak, ha ilyen helyen szabadulnak fel, ezzel a bizonyítvánnyal, úgy érezzük jobb esélyeik vannak az elhelyezkedésre - mondta Varga László, a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskola felkészítő tanára.

Kaposvár polgármestere is köszöntötte a jó eredményeket elért tanulókat. Azt mondta: büszkeséggel tölti el a várost, hogy ilyen sok tehetséges fiatal él itt.

- Most abban a reményben köszöntöm Önöket, hogy az Önök segítségével évről évre egyre több kaposvári szeri meg számunkra azt az örömet, amit Önök megadtak nekünk - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Kaposváron egyébként hagyomány, hogy minden évben megköszönik a jó tanulók és tanáraik munkáját.

Címkék: tanulók, köszöntése, , kultúra