Az infrastruktúrafejlesztést és eszközbeszerzést a fenntartó Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egy 2013 januárjában benyújtott DDOP-3.1.2-12 azonosítójú „Nevelési intézmények fejlesztése” pályázatnak köszönhetően valósítja meg.

A beruházás célja, hogy az intézmény megfeleljen az új köznevelési törvényben előírt intézményi feladatoknak, az épületállomány fejlesztése révén az óvodáztatás céljainak megfelelőbb formában működjön tovább. A 100%-ban európai uniós támogatású projekt összköltsége közel 120 millió forint, melyből az óvodát új épületrésszel bővítik, a régit korszerűsítik, illetve eszközbeszerzéseket hajtanak végre.

Az építési munkálatok keretében az új épületrészben kialakítanak egy 25 gyermek fogadására alkalmas csoportszobát, tornaszobát, szertárt, egy korszerű melegítőkonyhát, fejlesztőszobát, gyermekelkülönítőt, nevelői,- és könyvtárszobát, személyzeti öltözőt vizesblokkal, teakonyhát a dolgozóknak, tagóvoda-vezetői irodát, valamint egy, a szülők fogadására alkalmas helyiséget. Az épülethez, melyen 2 db napkollektort helyeznek el, tartozik majd egy terasz is.

A régi épületrész korszerűsítése is megtörténik: megújul a főhomlokzat, kialakítanak egy új főbejáratot, folyosórendszerrel kötik össze a két épületet, fejlesztik a vizesblokkokat, nyílászárókat cserélnek és akadály-mentesítenek.

Az eszközbeszerzés keretén belül berendezési tárgyakat fejlesztő eszközöket, játékokat és informatikai eszközöket vásárol az intézmény, az őszi tanévkezdésre már megújult óvoda várja a kicsiket.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: fejleszt, Kaposfüred, óvoda, kultúra