Az év utolsó tavaszi hónapját kezdő hosszú hétvégén akár a május elsejére virradó reggel felállított májusfa alatt is piknikezhetnek azok, akik a Kaposvártól hét kilométerre fekvő település központjában lévő szabadtéri néprajzi múzeumban, a szennai skanzenben szeretnének kikapcsolódni.

A szervezők tájékoztatása szerint május első négy napján is gazdag programmal várják a látogatókat.

A hosszú hétvégét nyitó csütörtökön háromóránként ingyenes tárlatvezetéseken vagy a játékudvarban szervezett programokon vehetnek részt az érdeklődők, a piknikezni vágyókat zselici finomságok sokasága várja. Pénteken a Meteor Természetbarát Turista Egyesület kerékpárosait köszöntik a szennai skanzenben, amely egyik állomása lesz a Kaposvárról induló túrázóknak, egyúttal a későn kelők itt még csatlakozhatnak a csoporthoz.

A szombati pihenőnapon a társasjátékokat kedvelőket Együd Árpád és Gönczi Ferenc gyűjtéseiből válogatott gyermekjátékok sokasága és családi méta bajnokság várja a skanzenben, vasárnap pedig az édesanyákat köszöntik. Ezen a napon a gyermekükkel érkező édesanyák belépőjegyüket ajándékba kapják. Délután kettő órától gyerek táncházzal várják a látogatókat. A jókedvről és a mulatságról a Zselic Alapfokú Művészeti iskola növendékei és tanárai gondoskodnak.

forrás: MTI

Címkék: progra, anya, népi, skanzen, szabadtér, hagyomány, Szenna, kultúra