Tárt kapukkal várták a leendő hallgatókat a Kaposvári Egyetem nyílt napján. A rendezvényre több százan érkeztek az ország minden pontjáról. Az érdeklődők Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnokkal is találkozhattak.

- Én úgy gondolom, hogy az országnak egy gyöngyszeme ez az egyetem. Talán a legszebb kollégium, mellette olyan különleges szakok, amelyeket nem lehet máshol megtalálni - mondta a háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán.

Az egyetem egyik legnépszerűbb szakja a színész volt tavaly. Ide csaknem 20-szoros volt a túljelentkezés. Ezen kívül azonban még 17 alapképzésre lehet jelentkezni. De mesterszakokon és felsőoktatási szakképzéssel is várják a tanulni vágyókat. Összesen 50 féle képzést indítanak szeptemberben, olyanokat, amelyekkel a hallgatók elhelyezkedési esélyeit növelik.

- Minden kar olyan szakembereket képzezzen, amely egyrészt a kutatási- oktatási hagyományokból levezethető, másrészt olyan embereket akik el is tudnak helyezkedni. Akikre van igény itt a régióban itt a megyében. Illetve országosan is. Ennek köszönhető, hogy a Kaposvári Egyetemen végzettek fél éven belül, több mint a 90 százalékuk megtalálja a maga álláshelyét - mondta a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Kovács Zoltán hozzátette: az idei év felvételi nagy slágere a lovasképzés. Rengetegen érdeklődnek a szeptembereben induló lovasterápia iránt.

Címkék: élboly, mezőny, egyetem, intézmény, kultúra, kaposvár