Kaposváron művészeti gálát rendeznek délután az Együd Árpád Kulturális Központban, ahol a város művészei és zeneiskoláinak növendékei lépnek fel, ízelítőt adva a legkülönbözőbb művészeti ágakból. Az előadás szüneteiben a megyei múzeum muzeológusai és egy civil szervezet tart előadást a magyar történelmi ásatásokról.

Marcaliban január 22-én az elmúlt év kulturális eseményeiről nyílik fotó- és plakátkiállítás, majd a Somogyi Jazz-Pop-Rock Fesztivál és Amatőr Zenekarok Versenye egyik nyertese, a dzsessz kategóriában győztes Nagyszínpad zenekar koncertje várja az érdeklődőket a város Kulturális Korzóján.

Nagyatádon a Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában rendeznek ünnepséget a helyi művészcsoportok fellépésével, a díszvendég Bertók László Kossuth-díjas költő, a város díszpolgára lesz.

Siófokon filmvetítést tartanak a nagykönyvtár előadótermében. Az Épített örökségünk - Szőlőhegyi kápolnák a Balaton-felvidéken című filmet követően beszélgetést tartanak az alkotókkal, Tóth Péter filmrendezővel és Lux Ádám színművésszel.

Címkék: napja, ünnep, menetrend, kultúra, somogy