Idén is rangsorolta a pedagógusképzéseket indító karok a HVG.  A lista élét a Nyíregyházi Főiskola, a Kaposvári Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedagógiai kara vezeti. Mint írják: "A jelentkezők szemében messze a legvonzóbb az ELTE három kara, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar, valamint a Tanító- és Óvóképző Kar volt, az e képzési területre első helyen jelentkezők egyharmada ezekre adta be papírjait. A felvettek pontátlaga azonban a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében volt a legmagasabb, a gyógypedagógiai kar mellett egyedül ott került 400 pont fölé" - olvasható a HVG kiadványában.

"Az oktatói kiválóság rangsorában az ELTE intézményei a mezőny második felében foglalnak helyet, mind a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma, mind az összes hallgatóhoz viszonyított arányuk alacsony. A legnagyobb létszámban a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán dolgoznak tudományos fokozattal rendelkező oktatók, az összes oktatóhoz viszonyított arányuk éppen 50 százalék felett van" - írja a kiadvány.

Az összesített egyetemi-főiskolai rangsorban azonban már más a helyzet. Azt a listát már az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pannon Egyetem vezeti.

Címkék: élboly, mezőny, intézmény, egyetem, kaposvár, kultúra