Piac 3.jpg


Több mint egy tucat íz közül válogathatnak a szaloncukrokból a vásárlók a kaposvári nagypiacon. Eddig még csak néhány szemet vittek kóstolóba. Most azonban beindult a roham.

- A zselést azt nagyon szeretik, a banánost, de úgy átlagban mindegyikből fogy. Sokan keresik a diabetikust, a régi hagyományos konzumot - válaszolta Csongrádi Zoltánné.

De a drágábból is van választék, 1100-tól akár 6000 forintig kínálják kilóját.

Dióból is egyre több fogy. Az elmúlt hónapokban az ára is lejjebb ment.   

- Jelenleg 1700-1800 forint kilója. Mikor elkezdtük akkor jóval magasabb volt, 2500-2000 körül ment kilója és hát rengeteget visznek az emberek belőle -  mondta Badari Zsófia.

Sokan már a karácsonyi sütés-főzés alapanyagait is beszerezték. Több fogyott a krumpliból, a mákból, a tojásból, mint egy átlagos hétvégén.

A nagyáruházakban is roham volt. Az édességekből jóval több fogyott, mint egy átlagos hónapban.

- Én ilyen zselés szaloncukrot, csokoládé féléket és mogyorót. Ilyeneket szoktam venni - válaszolta Firgi János.

A legfrissebb felmérések szerint a vásárlók a hagyományos ízesítésű szaloncukrokat kedvelik a legjobban. Átlagosan 3 kilogrammot vesznek belőle. Édességekre több mint 4700 forintot fordítanak.

Piac 1.jpg


Ilyenkor fogy a legtöbb a sütés-főzés alapanyagi közül is. Sütőporból, pudingporokból, lisztből és tojásból is többszörösére nő a forgalom. Többen ugyanis már a hétvégén elkezdték a karácsonyi készülődést.

A tapasztalatok szerint a nagybevásárlásra átlagosan 20 ezer forintot szán egy család. Karácsonyi ajándékokra pedig a 10 ezer forinttal többet mint két éve. Átlagosan 54 ezer forintnyi ajándék kerül a fa alá.

Nézze meg videónkat:

Címkék: bevásárlás, karácsonyi, étel, ital, yolo, kultúra