A Keleti pályaudvaron tartott vasárnapi járatindító ünnepségen Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: a Zágrábba tartó új nemzetközi járat részeként közlekedő vonattal újjáéled a közvetlen vonatkapcsolat Budapest és Kaposvár között.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere megköszönte a vasúttársaságnak, hogy hosszú idő után meghallotta kérésüket és közvetlen vasúti eljutást tesz lehetővé átszállás nélkül Kaposvár és Budapest között, felújítja a Dombóvár-Kaposvár vasúti pályát, és elvégzi a kaposvári vasútállomás rekonstrukcióját.

Dávid Ilona kiemelte: az elmúlt időszakban vasúti hidakat újítottak fel a térségben, felszámolták a lassújeleket és terveik között szerepel a Dombóvár és Kaposvár közötti vasútvonal átépítése is.

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy átépítik a kaposvári vasútállomást, ahol integrált ügyfélszolgálati fejlesztési programot valósítanak meg. A kivitelezés 2014 nyár elején indul és 2015 nyarára be is fejeződhet.

A MÁV-START interaktív térképén nyomon is követhetik, hogy épp merre jár a járat. A térképért kattintsanak ide.

1.jpg


Szita Károly elmondta: Rippl-Rónai József kultuszt építenek, a város szülöttje lesz Kaposvár arca, kiállításokkal, fesztiválokkal igyekeznek ezt erősíteni. A polgármester az eseményen mindenkit meghívott a 2014 május 22. és 25. között Kaposváron rendezendő Rippl-Rónai Fesztiválra.

Kollégáink is izgatottan várták, hogy végre elinduljon a Rippl-Rónai IC:

20131215_143110.jpg


A naponta közlekedő Rippl-Rónai IC Budapest Keleti pályaudvarról 14 óra 45 perckor indul, Kaposvárra 17 óra 36 perckor érkezik. Kaposváron 18 óra 04 perckor lehet felszállni a Keleti pályaudvarra 21 óra 15 perckor érkező vonatra.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint Budapest-Kaposvár-Budapest között éves szinten mintegy százhúszezren utaznak vasúton.

Címkék: józsef, rónai, rippl, budapest, kultúra, kaposvár