"Ebből az alkalomból tartjuk minden év januárjának elején az ünnepi megyehetet" - vezette fel Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a megyegyűlés elnöke csütörtökön Kaposváron, a rendezvényről a Vármegyeházán tartott sajtótájékoztatót.

A közgyűlés elnöke azt mondta: az elmúlt három évben Somogy egyértelműen jobban teljesített, mint korábban, ez látható az uniós források lehívásának mértékében, és abban is, hogy országosan is kiemelkedő mértékben nőttek a somogyi bérek.

"Olyan megyét építünk, amely a munka, a család, a becsület, a hagyomány értéket tekinti fundamentumnak" - mondta Gelencsér Attila, hozzátéve: olyan megyét, amely európai értelemben is versenyképes, amely nem a hatalmat, hanem a somogyi embert szolgálja.
A programok közül kiemelte a rendezvénysorozat nyitóeseményét, a hagyományos ünnepi közgyűlést, amelynek díszvendége ezúttal Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes lesz, valamint a Magyarország holnap című konferenciát, amelyen sikeres nők mondják el véleményüket, tapasztalataikat a gyökerekről, a családról és hivatásról.

Vörös Tamás főjegyző a további programokat ismertetve arról tájékoztatott, hogy a rendezvénysorozatot somogyi írók és költők találkozója, építészeti konferencia és kiállítások színesíti. Újdonság lesz, hogy Somogyország örökségéért a kaposvári vigasságok terén címmel kulturális napot rendeznek, amelyen részt vesz L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is lesz jótékonysági megyebál, végül  január 13-án, ünnepélyes zászlólevonással ér véget a megyehét rendezvénysorozata.

Címkék: attila, vízkereszt, gelencsér, ünnepi, megyehét, somogy, kultúra