nyitott központ

A felzárkóztatásért felelős államtitkár kiemelte, önképzésen és megújuláson alapuló gondolkodásmódot kell kialakítani a munka világában. Szita Károly polgármester pedig reméli, hogy a program hozzásegíti a várost abban a vállalásában, hogy mindenkinek legyen munkája az évtized végére.  

Az ország több pontja után Kaposváron is elindítja képzéseit a Nyitott Tanulási Központ. A felzárkóztatásért felelős államtitkár elmondta: ingyenes tanulási lehetőséget biztosítanak azoknak, akik képezni akarják magukat.   

- A segélyezés és a jár valami alapú gondolkodás helyett egy munka alapú, részben az öngondoskodásra, de még ezen túlnyúlóan a folyamatos önképzésen és folyamatos megújulás képességének kialakításán keresztül próbálja ezeket a feltételeket megteremteni - mondta Kovács Zoltán.

Angolt, németet, számítástechnikát és pénzügyi ismereteket lehet ezekben a központokban tanulni. Ezeken túlmenően tíz féle programot indítanak egyebek mellett azoknak, akik dolgozni szeretnének, vállalkozást indítani, vagy hatékonyan kívánják magukat menedzselni. A városból már hatvanan jelezték, hogy tanulnának. Szita Károly polgármester szerint a központ nagy segítséget jelenthet a város egyik vállalásának teljesítésében.

- 2020-ig minden olyan kaposvári, aki munkával akarja önmagát és családját eltartani és munkából akar megélni és dolgozni szeretne az munkalehetőséghez tudjon jutni, és nagyon remélem, hogy ez, amit itt most létrehoztatok ebben fog minket segíteni - mondta Szita Károly polgármester.

A Petőfi könyvtár közelében található irodát nem csak a munkanélküliek kereshetik fel, hanem azok is, akik dolgoznak és képezni akarják magukat.

Címkék: nyitott, tanulás, központ, Szita, kultúra, kaposvár