karácsony


- Az ünnepi várakozásban az a legértékesebb, hogy együtt lehetünk. Ezért alakítottuk át úgy hagyományos adventi programjainkat, hogy a kaposvári közösségek, a városrészeinkben élők kapjanak főszerepet. Szeretettel várok minden kaposvárit december 1-jén 5 órára a Kossuth térre, hogy közösen öltöztessük ünnepi fénybe a várost – mondta Szita Károly polgármester a programok kapcsán.

Négy héten keresztül minden szerdán, pénteken és vasárnap délután színes programok várják az érdeklődőket: lesz karácsonyi vásár és Mikulás vonat is. A programoknak helyet ad még a Szivárvány Kultúrpalota és az Együd Árpád Kulturális Központ is.  

December 15-én vasárnap Rippl-Rónai ismét hazatér: a vasútállomásra érkezik Kaposvár új InterCityje, a Rippl-Rónai IC, amelyet korabeli hangulattal várunk.  

A kaposvári advent december 22-én zárul a negyedik gyertya közös meggyújtásával. Ekkor a történelmi egyházak képviselői mondják el ünnepi gondolataikat a Kossuth téren, majd a fényfestők karácsonyi fénybe öltöztetik a Városházát.

A részletes programok elérhetők a www.egyud.kaposvar.hu oldalon.

Címkék: készülődés, kossuth, tér, advent, kaposvár, kultúra