A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete között létrejött kollektív szerződés szabályozza a túlmunka után járó díjat és több munkaidő kedvezményt is rögzítettek benne.

A tanárok a Kodály Zoltán iskolában az idei a tanévben még nem túlóráztak. Heti 32 óránál többet nem voltak az iskolában. Nem volt rá szükség. Jövőre azonban már pénzt is kaphatnak a túlmunkáért.

- Ha esetleg ne adj isten álláshely üresedik meg, és nem tudjuk betölteni betegség vagy egyéb ok miatt, akkor van lehetőség arra, hogy a 32 óra felett ilyen túlmunkát fizessünk ki a kollégáinknak - mondta a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója, Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete között létrejött kollektív szerződés meghatározza a túlóra díj mértékét is, ez a végzettségtől és az életkortól is függ. A megegyezés tehát lehetőséget ad arra, hogy valaki többet vállaljon.

- Az intézmény vezetője, azokat a pedagógusokat, amik a feladat ellátása miatt a szakos ellátottság, különös tekintettel a szakképzésben, a művészeti képzésben, szakszolgáltatásban, ahol ilyen igények felmerülhetnek vagy éppen a tanév során történő személyi változások miatt élhet azzal, hogy a 26 óra és a 32 óra felett egyéb megbízással, egyedi megbízással túlórát rendel el - tájékoztatott a KLIK kaposvári tankerületi igazgatója, Stickel Péter.

A dokumentum azt is tartalmazza, hogy a pedagógusoknak nem kell a teljes munkaidejüket az iskolában tölteniük, illetve több munkaidő kedvezményt is rögzítettek benne. Például, ha valaki továbbképzésben vesz részt azért szabadnapot kap.

Címkék: túlóra, tanár, pedagógus, bér, pénz, iskola, kultúra