kaposvár


Ez a Kaposvár Számít Rád Ösztöndíj lényege. Idén öt fiatallal köt szerződést a város.

- A város 2008 óta támogatja íly módon anyagilag is a felsőoktatásban tanulókat. Az azóta eltelt öt esztendőben 50 fiatalnak nyújtottunk segítséget, akiknek több mint fele már elvégezte tanulmányait és munkát is vállalt Kaposváron. Visszajöttek, hazajöttek hozzánk, ezt várjuk Önöktől is – mondta pénteken délelőtt Szita Károly, amikor átadta az idei Kaposvár Számít Rád ösztöndíjasok szerződéseit.

Idén 5 fiatallal kötött szerződést a város. A hallgatók köszönetképpen mindannyian felajánlották, hogy önkéntesként vesznek részt a város egy-egy programjában. Kovács Zsófia, aki a Pécsi Tudományegyetem testnevelés-földrajz szakán tanul, a városi Ketskés Bandi bácsi úszóprogramban segíti majd a kaposvári kisdiákokat.

Péter Zsófia, aki ugyancsak a PTE hallgatója, volt diákpolgármesterként segíti majd a Kaposvári Ifjúsági Önkormányzat szervezőmunkáját. Ugyancsak a KIÖK munkájába kapcsolódik be a gépészmérnöknek tanuló Szilágyi Richárd, aki a pályaválasztásban tud tanácsokat adni a kaposvári fiataloknak. A mechatronikai mérnöknek tanuló Péter Ágoston az egyetemi jégkorong csapat tagja, ezért szabadidejében a kaposvári utánpótláskorú jégkorongozók felkészítésében vesz majd részt. A Kaposvári Egyetemen természetvédelmi mérnöknek készülő Szekeres Linda pedig a jövő évi Nagy Várostakarítás szervezőcsapatának oszlopos tagja lesz.

A Kaposvár Számít Rád Ösztöndíj pályázaton azok a kaposvári állandó lakóhellyel rendelkező, 30. életévüket be nem töltött nappali tagozatos hallgatók vehetnek részt, akik államilag elismert felsőoktatási intézményben legalább kettő szemesztert elvégeztek, tanulmányi eredményük szemeszterenként eléri a 3,51-es átlagot és vállalják, hogy Kaposváron dolgoznak legalább támogatott szemeszterenként 6 hónapi időtartamra. A pályázat elbírálása során elsősorban azon képzésben részt vevők részesülnek ösztöndíjban, amely szakmákból Kaposváron diplomás szakemberhiány mutatkozik.

Címkék: rád, számít, 2013, ösztöndíj, kultúra, kaposvár